Sponsored Link

Wednesday, March 26, 2014

Fares Albi Nadak (Arabic & Romanized Form) & (English & Malay Translation)




 Auzubillahi minas syaitanir rajimBismillahirrahmanirrahim...Assalamualaikum...

Dah lama tak post ape2 video...lalalala..ni layan lagu arab lagi...huhu..lagu ni dah lame...ingat-ingat mase blajar dulu, tapi lepas tu terus lupa...tak ingat nama atau tajuk lagu...huhu...jumpa sekali lagi cause of random chances....seriyes lagu ni sangat jiwang...tapi best...hmmhuahahaha...
tapi saya suka...pembaca macam mana?...jeng jeng jeng...suke hatilah....nak suke atau tidak...

Anyway...tak macam Pascale...info penyanyi cube jgak cari tapi tak jumpe...yang tahu namenya hanyalah Fares...ada versi perempuan Amal Hijazi yang nyanyi...tak pasti mane satu nyanyi dulu..rasenya Fares...
agaknye budak2 yg belajar kat middle east sana lebih tahu kot...huhu..
Ok video no saya buat same...ada versi arab dan romanise..dan juga alih bahasa dalam bahasa inggeris dan juga melayu..woweeee....terima kasih pada semua translator (tt is all the blogger dan juga translation website) ^^..ada banyak so tak boleh nak link kan balik...uhuhu...nak alih bhasa die check kat you tube about ok...ade disitu...^^

okaylah Chow...enjoy...^^


Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Tuesday, March 25, 2014

Best time to sleep ^^

Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 

Ini yang saya jumpa di twitter @DoingItYourseIf

Just take note on this students the best time too study ^^

Mungkin ini kalau kita fikirkan memang dalam Islam pun ada ^^...so jangan tidor lambat tapi tidor awal but wakeup early that's the best thing to do. 

Bukan untuk student sahaja...tapi kita...erm..saya ( dah lama tak qiam...ish ish)...so sad

Hmm...huhuhu..tapi masa saya jadi student dulu pun taklah macam ni...takpe jangan ikot ok?

Kalau ikutkan di bawah kata pukul 9pm till 5am....erm...awal sangat kot..

Cadangan saya 10pm till 5am, or maybe 10pm till 4am...^^..just choose that most suitable or the most comfortable for you ^^...

That is the time when our brain is most active after 3am/4am...^^


Selamat mencuba!....

Change is inevitable...Change is something we can do...what human can do!

That's the privileged of Allah gave us to human.

Change that we always gave reasons saying that we can't, or it is a habit now...its hard...dugh...^^

It just a matter we want to change or not! To be or not to be!

Think!!!

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Wednesday, March 19, 2014

Wordless Wednesday: The truth is...

Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum...



 Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Sunday, March 09, 2014

Pray For MH370


Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 

Salam pembaca sekalian mari kita harapkan yang terbaik, agar dipermudahkan, dan dipertunjukkan jalan keluar bagi apa yang berlaku pesawat MH370.

Please No speculations and no lame jokes, please do respect the other people and just hope for the best.

Ingatlah ini semua sudah ditentukan Allah, kun fa yakun banyak ayat yang menunjukkan kekuasaanya ini. Sebagai peringatan untuk kita semua:


1. Al-Baqarah: 117
Allah jualah yang menciptakan langit dan bumi (dengan segala keindahannya); dan apabila Ia berkehendak (untuk menjadikan) suatu, maka Ia hanya berfirman kepadanya: “Jadilah engkau!” Lalu menjadilah ia.
2. Yasin:


Sesungguhnya keadaan-Nya apabila Dia menghendaki sesuatu hanyalah berkata kepadanya: "Jadilah!" maka terjadilah ia".

Dan ingatlah setiap yang berlaku ada hikmah...insya Allah

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

My Babbling

Advice (32) Akhlak (42) Al-Quran (25) Allah (20) Awal Muharam (9) Belief (15) Books (41) Brain Food (16) Characteristics (29) Critical Thinking (26) Dakwah (88) Death (20) Dialogues (19) Doa (19) Dua' (14) Education (54) Family (35) Father (11) Friendship (30) Hadith (20) Health (57) Jokes (87) Knowledge (76) Life (90) Love (77) Lyrics (127) Man (33) Marriage (67) Motherhood (11) Motivation (77) My Reading (42) My Stories (224) Parents (14) Personality (19) Poem (45) Prayer (15) Prophet Muhammad s.a.w (15) Qoutes (79) Ramadhan (14) Real Life Story (16) Relationship (23) Religion (46) Sarcasm (18) Sarcastic (14) Short Story (76) Song (28) Tarbiyah (120) Tazkirah (109) Think out of the box (22) Where To Eat (7) Where to Go (3) Woman (56) Words (34) Work (14)