Sponsored Link

Tuesday, April 28, 2015

what my friend says is true

Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum...

what i am hoping is far from what i can reach..it is impossible...

it can be forced, it need two people not one as always...

but u always end up be the only one....

why? why? why?

its not the words or say..but its rather the act that u show

you can't sail a ship by yourself right?

why i'm so worried, why u give a thought on it...

why don't you just relax...

u know its very complicated...

why u acting paranoid when u are not like this...

.......because u been hurt.......been there so many times...

which u don't want it to be the same thing again...right???

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Tuesday, April 21, 2015

Wajah Putih Gebu dengan My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare

Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 



Pertama kali join give away pertama kali jugak menang tak sangka, sebenarnya entry ni saya perlu hantar sebelum pukul 12.00 malam semalam, tapi saya tetap jugak nak hantar untuk menunjukkan sokongan ahaks. Minta maaf kak kerana lambat, tidak mengapa jika saya tidak terpilih sebagai pemenang pun :). Ribuan terima kasih pada kak mialiana dan juga My Beauty herbs kerana sudi memilih saya sebagai orang bertuah dalam 50 orang tersebut.

Untuk makluman semua, saya mengunakan produk ini selama seminggu, tapi sebab kulit bermasalah sedikit saya tidak dapat teruskan. Okay pembaca yang saya kasihi sekalian apa yang saya dapat dari bungkusan itu adalah tiga produk dari set MBH Whitening Booster Skincare. 

Oops sebelum itu, saya amat menitik beratkan sebelum menggunakan produk dipasaran saya akan check dalam Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK). Alhamdulillah produk MBH ini memang didaftarkan dan lulus dari BPFK ^^. Ini adalah langkah keselamatan untuk semua.

Bukan diedit ye, memang semua orang boleh check.


Whitening intensive Booster skincare ini terdiri daripada 3 jenis produk iaitu  MBH whitening Booster soap, MBH whitening Booster Oxygenating Night Cream dan MBH Whitening Booster Day Cream.

Ketiga-tiga produk ini diperkaya dengan Marine plant stem cell yang berasal dari tumbuhan laut yang boleh memperbahrui sel-sel kulit mati dan memperbanyakkan kolagen yang dapat membantu menegangkan kulit.

1. MBH whitening booster soap

Sabun ini diperkaya dengan 7 kandungan yang berkesan mengekalkan keanjalan kulit muka serta membersihkan kulit. Ia ada Collagen, pearl powder, Vit C dan Vit E, Rice extract, Gluthatione, dan sudah tentulah Marine Plant stemcell. Terus terang saya katakan ini adalah produk yang paling saya suka. 

Baunya wangi dan kulit muka rasa amat bersih dan segar bila lepas mengunakannya. Ia masih saya guna sehingga ke hari ini ^^. Dan yang paling penting ia tidak menyebabkan kulit saya tidak mengelupas. Rasa sedih sedikit sebab sabun tu dah nak habis sebab hampir sebulan pakai. 

Dengan penggunaan berterusan ia dapat membersih,mencerah, menggebu dan melembapkan kulit, selain daripada itu dengan penggunaan saya sehingga sekarang satu kesan yang saya nampak adalah bintik hitam di hidung makin berkurangan.

Cara Penggunaan 

Basahkan muka. Kemudian campurkan pembersih dengan air sehingga berbuih.Lalu basuh muka dan leher secara urutan putaran dari bawah ke atas. Kemudian bilas muka sehingga bersih. Disyorkan guna 2 kali sehari pagi dan malam.



2. MBH Whitening Booster Day Cream.



Krim yang berwarna neutral ini dan berbau wangi ini yang didatangkan dalam bekas yang kecil dan comel sungguh menarik^^. Ia dipakai waktu siang hari selepas mencuci muka dengan Whitening Booster soap. Ia dapat melindungi daripada sinaran UV serta menampakkan kulit lebih cerah dan licin. Selain daripada itu ia juga dapat mengurangkan kesan parut jerawat dan juga jeragat. Krim ini tidak begitu berminyak dan senang menyerap dalam kulit. ^^


Cara Penggunaan


Sapukan dengan lembut keseluruh kulit muka dan leher selepas membersihkan kulit wajah


3. MBH whitening Booster Oxygenating Night Cream



Huhu produk yang ketiga ini yang agak payah sikit bagi saya untuk bagi review. Pembaca jangan risau setiap produk sememangnya ada yang sesuai tuk sesetengah orang dan ada juga tidak. Saya hanya berkata yang benar.

Pertama kali saya buka krim ni untuk pakai malam, agak terkejut sebab warna hijau laut..huhu, tapikan inilah menunjukkan ia sememangnya mempunyai bahan kandungan dari Marine Plan Stem cell tersebut, agaknyelah...bukan kerana saya tahu tapi hanya saya yang buat andaian. ^^

Pengalaman saya, krim ini agak susah nak serap dalam kulit saya, dan menyebabkan kulit muka berpeluh sebab tu saya berhenti pakai selepas 7 hari. ^^ Tapi mana tahu mungkin ia sesuai untuk pembaca sekalian. Sebab saya lihat blogger yang lain mencuba dan mempunyai kesan yang lebih baik daripada saya.

Ia juga mampu mencerahkan kulit tanpa pengelupasan, mengurangkan liang roma terbuka dan perbaiki tekstur kulit serta menjadikan tona lebih sekata dan lembut. ^^

Cara penggunaan 

Sapukan dengan lembut keseluruhan kulit muka dan leher setelah membersihkan kulit wajah di waktu malam.



7 Keberkesanan Tiada Tandingan



  • Mencerah, menggebu, melembap, melembut dan menegangkan wajah.


  • Kombinasi hebat Vitamin C, Vitamin E, Glutathione, Collagen, Argan Oil, Pearl Powder, rice Extract Arbutin, Beeswax, Titanium Dioxide dan Marine Plant Stem agar kulit bercahaya serta bersinar


  • Anti penuaan dan meremajakan kulit wajah.
  • Mengecilkan pori-pori wajah dan menghaluskan kulit.
  • Menghilangkan parut jerawat dan jeragat yg tebal.
  • Pembaharuan sel kulit baru dalam 7 hari
  • Pencerahan seawal 3 hari.


  • Kak Mia pesan suruh letak gambar saya dengan produk tapi segan dahlah tinggal kotak aje...tapi nak buat macam mana dah syarat...hihi tengah-tengah malam ni jugak saya ambik gambar pakai tudung dengan kotak yang dah kosong hihi. (pembaca nak gelak boleh tapi senyap-senyap ye... hihi sebab dah malam kan???) ^^

    Kalau pembaca selalu baca blog saya, memang jarang letak gambar sendiri huhu...tapi takperlah nak bagi sokongan kat kak mia dan juga MBH :)))




    MBH Whitening Intensive Booster Skincare
    Harga: RM69.90 (WM) | RM79.00 (EM)

    Untuk makluman pembaca yang dikasihi sekalian, saya memang selalu ada masalah dengan apa sahaja krim sebelum ini, dah banyak produk yang tidak sesuai, cumanya apabila saya menggunakan MBH whitening booster soap dan MBH Whitening Booster Day Cream dia ni agak sesuai dengan kulit saya, cuma apa yang saya kata saya kena pakai lebih lama kot...ehehe..sebabnya ingin saya ingatkan pembaca sekalian, setiap kesan produk adalah bergantung pada pengguna sendiri juga, ada yang lambat ada yang cepat ^^..biasalah tu. Sebab hingga ke hari ini saya masih menggunakan kedua-dua produk tersebut, cuma produk ketiga saja yang tidak sesuai dengan saya mungkin kerana itu kesan terhadap kulit saya berkurangan. ^^ 

    Apa-apa pun selamat mencuba semuanya. Juga mengucapkan selamat berjaya pada semua blogger yang lain juga ^^. Jika pembaca mencuba produk ini kerana saya sila tinggalkan komen di bawah ngee ^^

    Giveaway Whitening Intensive Booster Skincare : Review Produk dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.


    Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

    Monday, April 13, 2015

    Note To self: Stop comparing

    Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum...


    Dear self stop comparing you with others,

    You are not them and they are not you.


     Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

    Sunday, April 12, 2015

    things you like

    Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum...


    doing things that you really like,
     over and over again 
    will never make u tired ^^

    good night everyone dear readers, just need a good sleep and i'll be good :)


    Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

    Friday, April 10, 2015

    My song of the month : Wiz Khalifa ~See You Again feat Charlie Puth lyrics


    P/s: I like the song, just watching makes me cry, yeah i'm a cry baby, *sigh how i could cry because of this so easily, Ya Allah make me cry of all of my sins easily too :( but for now I just have to post it...seriously the songs touch my heart, remind me all those memories during 20s-30s :D, its about brotherhood, sisterhood...I missed you all ^^
    nevertheless please do enjoy the song,  at this moment I still have not watch FF7 yet




    [Hook: Charlie Puth]
    It's been a long day without you, my friend
    And I'll tell you all about it when I see you again
    We've come a long way from where we began
    Oh, I'll tell you all about it when I see you again
    When I see you again

    [Verse 1: Wiz Khalifa]
    Damn, who knew
    All the planes we flew
    Good things we been through
    That I'd be standing right here talking to you
    Bout another path
    I know we loved to hit the road and laugh
    But something told me that it wouldn't last
    Had to switch up
    Look at things different, see the bigger picture
    Those were the days
    Hard work forever pays
    Now I see you in a better place

    [Pre-Hook: Wiz Khalifa]
    How could we not talk about family when family's all that we got?
    Everything I went through you were standing there by my side
    And now you gon' be with me for the last ride

    [Hook: Charlie Puth]
    It's been a long day without you, my friend
    And I'll tell you all about it when I see you again
    We've come a long way from where we began
    Oh, I'll tell you all about it when I see you again
    When I see you again

    [Verse 2: Wiz Khalifa]
    First, you both go out your way
    And the vibe is feeling strong
    And what's small turned to a friendship
    A friendship turned to a bond
    And that bond will never be broken
    The love will never get lost
    And when brotherhood come first
    Then the line will never be crossed
    Established it on our own
    When that line had to be drawn
    And that line is what we reached
    So remember me when I'm gone

    [Pre-Hook: Wiz Khalifa]
    How could we not talk about family when family's all that we got?
    Everything I went through you were standing there by my side
    And now you gon' be with me for the last ride

    [Bridge: Charlie Puth]
    So let the light guide your way, yeah
    Hold every memory as you go
    And every road you take
    Will always lead you home
    Home

    [Hook: Charlie Puth]
    It's been a long day without you, my friend
    And I'll tell you all about it when I see you again
    We've come a long way from where we began
    Oh, I'll tell you all about it when I see you again

    When I see you again...

    the truth is...

    Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum...



    I'm like an idiot..and always hate myself for being like this, i shouldn't have...

    and should never will,,,,

    so so so stupid....


    Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

    Monday, April 06, 2015

    Doa Nabi Yunus

    Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 


    Ini adalah untuk peringatan diri sendiri juga pembaca yang dikasihi sekalian, selalu amalkan doa ini, moga jika berada dalam kesusahan atau kezaliman, bantuan Allah akan tiba. Namun pembaca sekalian haruslah ingat ia mestilah disertakan dengan usaha tanpa usaha hanya tawakkal maka ia akan menjadi hanya sia-sia...wallahuallam.


                        
                              لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنّى‏ كُنْتُ مِنَ الظَّالِمين

    “ La ilaha illa anta subhaanaka inni kuntu minazzholimiin.”


    “Tidak ada Tuhan (yang berhak disembah) selain Engkau. Maha Suci Engkau, sesungguhnya aku adalah termasuk orang-orang yang zalim.



     "There is none to be worshipped but You, Glory is to You, undoubtedly, I did improper act."



    Surah Al Anbiya' : 87


     Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

    Thursday, April 02, 2015

    Pepatah Pada Hari ini: Caring


    Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 


    Caring for someone is easy, 
    but to make someone care for you is difficult, 
    So never lose the one who really cares for you. 
    ~Muslim speakers~



     Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

    Wednesday, April 01, 2015

    The Impossible

    Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 

    when the mind dreaming of the impossible

    disappointment is filling the heart.

    Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

    My Babbling

    Advice (29) Akhlak (40) Al-Quran (25) Allah (20) Awal Muharam (9) Belief (14) Books (41) Brain Food (16) Characteristics (29) Critical Thinking (26) Dakwah (88) Death (20) Dialogues (19) Doa (17) Dua' (14) Education (53) Family (34) Father (11) Friendship (30) Hadith (20) Health (57) Jokes (87) Knowledge (76) Life (90) Love (77) Lyrics (127) Man (33) Marriage (67) Motherhood (11) Motivation (76) My Reading (42) My Stories (222) Parents (13) Personality (19) Poem (45) Prayer (15) Prophet Muhammad s.a.w (15) Qoutes (79) Ramadhan (14) Real Life Story (15) Relationship (23) Religion (46) Sarcasm (18) Sarcastic (14) Short Story (76) Song (27) Tarbiyah (119) Tazkirah (108) Think out of the box (22) Where To Eat (7) Where to Go (3) Woman (56) Words (34) Work (14)