Sponsored Link

Friday, September 28, 2012

Prof Madya Dato' Dr Mohd Asri Zainul Abidin : La Tahzan (Jangan Bersedih) ~ Video


Auzubillahi minas syaitanir rajimAssalamualaikum...Bismillahirrahmanirrahim...

Ingat dan senantiasa kena sematkan dalam minda dan hati...

Biar pun penat, biar pun jemu kena ingat...^_^

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Wednesday, September 26, 2012

Quotes of The Day: Success Means Doing The Best We Can...

Auzubillahi minas syaitanir rajim Assalamualaikum... Bismillahirrahmanirrahim...



Just Trying My Best

 Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Tuesday, September 25, 2012

Ya Allah Ya Tuhanku...


Auzubillahi minas syaitanir rajim Assalamualaikum... Bismillahirrahmanirrahim... 



Ya Allah ya tuhanku, 
sungguh kau sahaja yang tahu apa yang sebenarnya ada didalam hati ini...

Sungguh ku memohon pada MU Ya Allah kurniakanlah 
kesabaran, kekuatan dan ketabahan pada hati ini.... ^_^


 Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida 
for reading this entry. Please do come again.



Saturday, September 22, 2012

Pada tengah malam ini: Small step!!!

Auzubillahi minas syaitanir rajim Assalamualaikum... Bismillahirrahmanirrahim...

Salam untuk semua pembaca...

Semoga dalam keadaan baik-baik sahaja...apa yang saya nak kata ya...

Alhamdulillah, tahniah saya ucapkan pada kawan...

Walaupun dah lama ingin luahkan disini, tapi tak mahu kata-kata apa2 lagi, apatah lagi empunya diri seorang yang sangat berahsia...saya perlu jaga dan hormati privasi manusia lain...:)

Namun sekarang bukan lagi rahsia bukan....

Yang sebenarnya, Alhamdulillah, saya gembira untuk sahabat, semoga ia adalah satu langkah kecil bagi permulaan  yang besar, semoga Allah memberi ketabahan dan kemudahan dalam perjuangan sahabat...

Malah Allah telah permudahkan...

Tetapi dalam masa yang sama...saya sangat sayu...sangat sayu...sangat sebak....sangat sedih....Ya Allah....

namun saya tidak mahu hiasi hari-hari yang ada dengan tangisan...mahu hargai waktu yang ada dan hiasi dengan tawa riang dan senyum yang manis....:)

Insya Allah...perhubungan dan ikatan ini akan berkekalan hingga ke akhirat....uhkwahfillah...insya Allah...

Thank you for all the wonderful things that we have been through, shared, and how you being patience with me...:)

Sorry for everything and Millions THANKS to you for so many things!!!

Tolong doakan saya untuk Isnin ini, jika ia yang terbaik maka berikanlah kelancaran, keyakinan dan kekuatan...jika tidak mungkin ada yang lebih terbaik untuk saya...dan penyediaan saya untuk jadi yang lebih terbaik...

Alhamdulillah sangat bersyukur, hanya ada peluang pun sudah cukup rasa bersyukur pada mu ya Allah...

untuk pertama kali...agak lama sudah....agak "nervous I must say"....semoga akan baek baek aja....

Ayuh bersangka baek...:)

Okay itu sahaja................................

Eh ye ke?....ya ada satu perkara lagi....

Apa ya?Oh ya....

kadangkala..ada sahaja caranya berita disampai pada saya dengan cara yang tidak disangka dan tanpa diminta...rasa bersalah kadangkala menjelma bukan kerana sahabat yang baik untuk kamu lagi...tidak mampu sudah dan tidak boleh....

Rezeki datang tanpa diduga, rezeki Allah berikan untuk kamu....gembira bila dengar ada perkara baik berlaku untuk kamu...namun kasihan bila saya dengar ada kesusahan dan kesempitan...tiada apa yang saya apa saya mampu lakukan kerana saya tidak tahu apa-apa lagi...namun sesungguh hati saya doakan agar Allah memberi jalan kemudahan dan kesenangan pada kamu dan dia, dan moga Allah memberi ketabahan dan kekuatan pada hati kamu, insya Allah setiap kesulitan dan kesusahan pasti ada jalan keluar...kadangkala mudah itu tidak semestinya baik untuk kita...kadangkala yang kita perlu mohon pada Allah bukan diberikan kemudahan dalam hidup tetapi ketabahan dan kesabaran dalam menghadapi cabaran hidup...Yakin pada Allah insya Allah pasti akan baik-baik belaka....

~hmm...penulis menulis macam mereka akan membaca saja...huhu~tidak kisahlah...

~Aah penulis kamu pandai sungguh kamu menyatakan pada orang lain, kamu tu sendiri harus berlapang dada dan bersabar, percayalah jalan keluar ada untuk kamu~

~Dan apa ya oh ya Alhamdulillah Open House Blue Edition selamat dijalankan, terima kasih pada semua, Insya Allah ada masa yang akan post gambar dan ceritakan okes...:)

Selamat Malam..........



Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Monday, September 17, 2012

Apa dalam Fikiran?


Auzubillahi minas syaitanir rajim Assalamualaikum... Bismillahirrahmanirrahim...

Terasa banyak nak cerita...but in the same time rasa tak nak tulis apa-apa dalam blog ni???

Huh...macam mana tu?

Aduyai.....hmmm.......

diri sekarang cam zombie ade juga kot sejak dua menjak ni, tengok tv cam takde perasaan, cam gaya tengok dinding, orang cakap cam dengar tak dengar, too occupied with own thinking...hmm...

sekejap demam, sekejap selsema, sekejap batuk, makan ubat, tapi datang balik...uhuk....sakit kepala lagi...

Aduyai....apa kena nie...

so many thing inside my mind....

sampai tak tahu nak kejar yang mana satu dulu....

FOCUS!FOCUS!FOCUS!

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Sunday, September 02, 2012

MasyaAllah, Bacaan Al-Quran Dalam solat!



Auzubillahi minas syaitanir rajimAssalamualaikum...Bismillahirrahmanirrahim...

Subhanallah, Masya Allah, semoga Allah sentiasa merahmati kamu Fatih Seferagic (17 tahun). sangat merdu menusuk di hati,  mengalir air mata.

Itulah Al-Quran bila dengar sahajapun boleh menusuk kalbu, apatah lagi jika boleh memahami setiap ayat Al-Quran.

Semoga setiap anak-anak kita semua, pemuda dan pemudi muslim boleh membaca seperti ini malah setiap muslimin dan muslimat di dunia, Insya Allah.


P/s: Penulis, terfikir bila dia nak polish dan enhance lagi bahasa Arab yang sudah makin berhabuk dan berkarat dalam kepalanya, asyik terfikir untuk belajar bahasa lain tetapi bahasa arab tertinggal...dan juga menambah hafalan al-Quran...Ya Allah, serba kekurangan hamba Mu ini dalam jalan menuju Mu Ya Allah, LA HAULA WA LA QUWWATA ILLA BILLAH. Inysa Allah.

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

My Babbling

Advice (29) Akhlak (40) Al-Quran (25) Allah (20) Awal Muharam (9) Belief (14) Books (41) Brain Food (16) Characteristics (29) Critical Thinking (26) Dakwah (88) Death (20) Dialogues (19) Doa (17) Dua' (14) Education (53) Family (34) Father (11) Friendship (30) Hadith (20) Health (57) Jokes (87) Knowledge (76) Life (90) Love (77) Lyrics (127) Man (33) Marriage (67) Motherhood (11) Motivation (76) My Reading (42) My Stories (222) Parents (13) Personality (19) Poem (45) Prayer (15) Prophet Muhammad s.a.w (15) Qoutes (79) Ramadhan (14) Real Life Story (15) Relationship (23) Religion (46) Sarcasm (18) Sarcastic (14) Short Story (76) Song (27) Tarbiyah (119) Tazkirah (108) Think out of the box (22) Where To Eat (7) Where to Go (3) Woman (56) Words (34) Work (14)