Sponsored Link

Wednesday, July 28, 2004

Cute Sleep Cats For You ^_^









Bahaya kencing tikus & kencing kucing

Assalamualaikum....dan salam sejahtera,

> > Sekadar peringatan utk dikongsikan bersama.... saya fwdkan email yg
saya terima dari sahabat saya....
> >
> > Ceritanya begini:
> > Tiga tahun lalu ketika pregnant anak sulung, saya berada di semester
akhir > di U. Ketika kandungan berusia berusia 5 bulan lebih Dr dapati kelainan pada perut saya dan di refer ke GH di Klang. Setelah di scan didapati hati dan limpa saya membengkak dan Dr suspect hepatitis.
> > Kemudian kerana tak selesa dengan keadaan di hospital itu saya berjumpa
Dr Hamid Arshat dan buat pemeriksaan darah. Sebulan selepas itu saya
mendapat demam panas selama seminggu dan suatu hari saya merasa sakit dan sukar
> > bernafas. Lalu saya minta untuk ditahan di hospital swasta di Bangsar.
> > Ketika itu kandungan masih baik dan bergerak.
> >
> > Selepas di X-ray saya ditahan di ICU. Keesokan harinya saya merasa
begitu sukar bernafas dan anak tidak bergerak lagi dlm perut. Saya merasakan
> > seperti Allah ingin mengambil nyawa dan sempat meminta ampun kpd ayah
dan suami yang ada berhampiran. Doktor terpaksa komakan saya kerana
kesukaran bernafas dan saya tidak sedar selama 8 hari. Hari ketiga dimasukkan ke
> > hospital. Dr Hamid > dapati kandungan sudah turun dan beliau mengeluarkan bayi secara forcep
> dan menurut beliau bayi saya masih panas bermakna baru meninggal. Ketika
itu kandungan berusia 29 minggu.
> >
> > Saya mengalami pendarahan yg teruk dimana darah keluar melalui salur
> > peranakan, mulut dan  hidung. Darah baru terpaksa dimasukkan hingga
> > berpuluh-puluh pain mujur ramai datang derma hingga terlebih. Doktor
tidak tahu virus apa yg menyerang. Pada mulanya suspect denggi dan ada sorang
> > Doktor pula dengan yakin telah memberitahu family saya bahawa saya
> mengalami leukimia peringkat teruk dan harap keluarga bersedia untuk pemindahan
> > sum-sum. Kami cukup kecewa dengan sikap doktor tersebut yang
memberitahu walaupun belum pasti dan tanpa memikirkan perasaan keluarga saya ketika
> itu.
> >
> > Esoknya dia kata bukan pula. Keadaan saya ketika itu memang teruk dan
> > temperature memang tinggi. Ramai pelawat yg menitiskan airmata melihat keadaan saya.
Kerana terlalu ramai pelawat saya > dipindahkan dari katil yg dipisahkan dengan langsir kepada bilik yg> pelawat> > hanya buleh lihat dari tingkap kaca. Suami dan ibu hanya dibenarkan
masuk.
> > Bilik itu memang mahal (ICU)..kerana Dr tak dapat pastikan kuman itu
> datang > dari mana (mungkin dari pelawat ker)...
> >
> > Selepas 8 hari saya sedar dan dapati kandungan sudah tiada...ketika itu
> > temperature demam saya naik semula dengan tinggi. Saya amat lemah
ketika itu > dan tak berupaya nak bergerak dan tidak selesa dengan darah2 kering
pada > hidung dan dalam mulut. Selepas itu banyak hari juga saya langsung
tidak > dapat melelap kan mata mungkin terlalu lama tak sedar diri. Walaupun
sudah > 16 > hari di ICU ....punca penyakit masih tidak diketahui.
> >
> > Apabila demam sudah kurang lalu saya dipindahkan ke wad (ketika itu
> disuruh > duduk pun saya akan terlentuk jatuh) dan masih dikawal rapi. Tiada sebarang pelawat
> > dibenarkan masuk kebilik saya > (kecuali suami dan ibubapa) dan mereka perlu memakai penutup hidung dan > mulut (takut saya kena virus dari pelawat). Saya ditahan lagi selama 10
> hari > utk dimasukkan antibiotik (ketika itu memang seksa). Akhirnya
> > doktor mengatakan bahawa saya diserang virus Laptospirosis (virus
kencing tikus) yang buleh merosakkan hati limpa, buah pinggang dan jika sampai
ke > otak buleh membawa maut.Ia masuk ke salur darah. Tidak tahu mana saya
> > terkena virus itu.Tapi selepas saya keluar ada beberapa orang yang kena
> > begitu. Ketika itu juga virus itu sedang merebak di Thailand.
> >
> > Selama hampir sebulan di tahan dihospital saya terpaksa menahan
perasaan > sedih kerana kehilangan
> > anak. Saya kena kuatkan semangat untuk cepat sembuh dan keluar dari
> > hospital. Suami saya juga selama itu juga dia berumahtangga di
hospital.> > Saya tak dapat bayangkan perasaan dia dan keluarga. Kami baru saja 10
> bulan> > berkahwin. Kerana kemasukkan darah baru juga terlantar lama atas katil
> serta> > kehilangan berat badan yg banyak menyebabkan saya lemah untuk berjalan.
> Saya> > terpaksa belajar berjalan semula dan berusaha agar tidak mengikut
perasaan
> > yang sedih. Saya juga terpaksa menangguhkan study ke semester depan.
Bil hospital pun begitu mengejutkan kami ...dengan bil > itu kami hampir boleh memiliki sebuah Proton Waja.
> >
> > Saya tidak melakukan sebarang pembedahan tetapi Ini kerana saya
> ditempatkan > di bilik waktu di ICU dan juga menggunakan alat yg mahal bagi
pernafasan. > Doktor ada mengesyorkan utk berpindah ke hospital lain ketika itu..tapi
> > keluarga saya mengatakan duit boleh diusahakan tapi nyawa.... Doktor
Hamid> menyifatkan saya seperti mati hidup semula dan menasihatkan agar tunggu
> > setahun utk pregnant semula kerana keadaan saya yang memang
> teruk...Doktor2 > yang merawat pun sedih
> > melihat diri saya. Dengan takdir Allah selepas hati, limpa saya
mengecut ke > saiz asal dan darah sudah
> > stabil , lapan bulan selepas itu saya pregnant. Kini anak kedua saya
> > (lelaki) sudah berusia 2 tahun 4 bulan dan amat lasak. Anak sulung saya
> yang > meninggal itu bayi perempuan. Selepas kejadian itu saya cukup fobia
dengan > tikus walaupun doktor kata saya tidak akan lagi terkena kerana sudah
imun > dengan virus itu.
> >
> > Dengan itu saya ingin menasihatkan para ibu atau sesiapa sahaja
> > berjaga-jagalah dengan haiwan itu dan juga kucing(kencing kucing pun
> > bahaya).

Suaminya Kaya???


Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab eklusive lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym.
Tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut. Seorang lelaki
  menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut . .
      "Hello?"
      "Abang, nie sayang nie,"
      "emmm . . "
      "Abang masih ada di kelab lagi ke? "
      "Iya."
      "sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru. . cantik bang, boleh ke sayang beli?
      "Berapa harga nya?"
      "Cuma $1500.00 aje"
      "O.K, belilah kalau memang awak dah suka sangat"
      "Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2004. Sayang suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak bagi good price . . lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW  yang kita beli tahun lepas tu. . ."
     
 "Berapa harga yang dia bagi?"
      "Cuma $280,000 ..."
      "O.k tapi pastikan harga tu dah on the road."
      "Great!, before we hang up, ada satu perkara lagi..."
      "Apa?"
      "Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan.... pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu, sekarang nie untuk  dijual!!
       Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat belakang, berhadapan dengan pantai tu.. cantik kan bang. . "
     " Berapa harga yang mereka minta?"
     " Cuma $740,000... o.k kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita  boleh cover harga tu. "
     " Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?"
     " OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I love You!!"
     " Bye... I Love you too . . "
      
 Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone . . .sambil mengangkat tangan dan bertanya kepada yang ada dalam bilik itu;

     " ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA?"

Tuesday, July 20, 2004

Interesting Facts About Petai


The amazing facts about PETAI (Only if you could stand the smell)   

Little did you know..... After reading THIS, you'll NEVER look at petai in the same way again!

Petai contain three natural sugars –sucrose, fructose and glucose - combined with fiber, petai gives an instant, sustained and substantial boost of energy. Research has proved that just two servings of petai provide enough energy for a strenuous 90-minute workout. No wonder petai is the number one fruit  with the world's leading athletes. But energy isn't the only way petai can help us keep fit. It can also help overcome or prevent a substantial number of  illnesses and conditions, making it a must to add to our daily diet.

Depression:

 According to a recent survey undertaken by MIND among people suffering from depression, many felt much better after eating petai. This is because petai contain tryptophan, a type of protein that the body converts into serotonin, known to make you relax, improve your mood and generally make you feel happier.

PMS(premenstrual syndrome)

Forget the pills - eat petai. The vitamin B6 it contains regulates blood glucose levels, which can affect your mood.
     
Anemia:
 
High in iron, petai can stimulate the production of hemoglobin in the blood and so helps in cases of  anemia.

Blood Pressure:

This unique tropical fruit is extremely high in potassium yet low in salt, making it the perfect to beat blood pressure. So much so, the US Food and Drug Administration has just allowed the petai industry to make official claims for the fruit's ability to reduce the risk of blood pressure and stroke.

Brain Power:

200 students at a Twickenham (Middlesex) school were helped through their exams this year by eating petai at breakfast, break, and lunch in a bid to boost their brain power. Research has shown that the
potassium-packed fruit can assist learning by making pupils more alert.

 Constipation:

High in fiber, including petai in the diet can help restore normal bowel action, helping to overcome the problem without resorting to laxatives.

Hangovers:
     
One of the quickest ways of curing a hangover is to make a petai milkshake, sweetened with honey. The petai calms the stomach and, with the help of the honey, builds up depleted blood sugar levels, while
the milk soothes and re-hydrates your system.

Heartburn:
     
Petai has a natural antacid effect in the body, so if you suffer from heartburn, try eating petai for soothing relief.

Morning Sickness:
     
Snacking on petai between meals helps to keep blood sugar levels up and avoid morning sickness.

Mosquito bites:

Before reaching for the insect bite cream, try rubbing the affected area with the inside of the petai skin. Many people find it amazingly successful at reducing swelling and irritation.

Nerves:
 
Petai is high in B vitamins that help calm the nervous system.

Overweight

Studies at the Institute of Psychology in Austria found pressure at work leads to gorging on comfort food like chocolate and crisps. Looking at 5,000 hospital patients, researchers found the most obese  were more likely to be in high-pressure jobs. The report concluded that, to avoid panic-induced food cravings, we need to control our blood sugar levels by snacking on high carbohydrate foods every two hours to keep levels steady.

Ulcers:
     
Petai is used as the dietary food against intestinal disorders because of its soft texture and smoothness. It is the only raw fruit that can be eaten without distress in over-chronicler cases. It also neutralizes over-acidity and reduces irritation by coating the lining of the stomach.  Temperature control:

Many other cultures see petai as a "cooling" fruit that can lower both the physical and emotional  temperature of expectant mothers. In hoiland, for  example, pregnant women eat petai to ensure their baby is born with a cool temperature.

Seasonal Affective Disorder (SAD) :

Petai can help SAD sufferers because they contain the natural mood enhancer, tryptophan.

Smoking:

 Petai can also help people trying to give up smoking. The B6, B12 they contain, as well as the potassium and magnesium found in them, help the body recover from the effects of nicotine withdrawal.

Stress:
 
Potassium is a vital mineral, which helps normalize the heartbeat, sends oxygen to the brain and regulates  your body's water balance. When we are stressed, our metabolic rate rises, thereby reducing our potassium levels. These can be rebalanced with the help of a high-potassium petai snack.

Strokes:
     
According to research in "The New England Journal of Medicine, " eating petai as part of a regular diet
can cut the risk of death by strokes by as much as 40%"

Warts:

Those keen on natural alternatives swear that if you want to kill off a wart, take a piece of petai and place it on the wart.Carefully hold the petai in place with a plaster or surgical tape!

So, you see, petai really is a natural remedy for many ills. When you compare it to an apple, it has four times the protein, twice the carbohydrates, three times the phosphorus, five times the vitamin A and iron, and twice the other vitamins and minerals. It is also rich in potassium and is one of the best value foods around. 

So maybe its time to change that well-known phrase so that we say, "A Petai a day keeps the doctor away”


PM Dr.Aminuddin AHK
Dept.of Physiology
Medical faculty of UKM
Kuala Lumpur
Tel:6(03)40405157
fax:6(03)26939687
Penulis: Has to be checked again whether it is true or not...;p

Sunday, July 18, 2004

Avoid Panadol


Someone was working in a hospital as an IT engineer, as the hospital is planning to set up a database of its patient. And he knows some of the doctor quite well.The doctors used to tell him that whenever they have a headache, they are not willing to take PANADOL(PARACETMOL). In fact, they will turn to Chinese Herbal Medicine or find other alternatives.
This is because Panadol is toxic to the body, and it harms the liver. According to the doctor, Panadol will resi de in the body for at least 5 years.

And according to the doctor, there used to be an incident where an air stewardess consumes a lot of panadol during her menstrual as she need to stand all the time. She's now in her early 30's, and she needs to wash kidney(DIALYSIS) every month.
As said by the doctor that whenever we have a headache, that's because it is due to the electron/Ion imbalance in the brain. As an alternative solution to cope with this matter, they suggested that we buy 1 or 2 cans of isotonic drink (eg.100PLUS), and mix it with drinking water according to a ratio of 1:1 or 1:2 (simply, it means one cup 100 plus, one cup water or 2 cups
water).


Me and my husband have tried this on several occasions, and it
seems to work well. Another method will be to submerge your feet in a  basin of warm water so that it bring the blood pressure d own from your throbbing head. As Panadol is a pain killer, the more Panadol you take,  the lesser would be your threshold for pain ( your endurance level for  pain).

We all will fall ill as we aged, for woman, we would need to go through childbirth. Imagine that we had spent our entire life popping quite a substantial amount of Panadol ( Pain Killer ) when you need to have a surgery or operation, you will need a much more amount of general anesthetic to numb your surgical pain than the average person who seldom or rarely takes Panadol.

If you have a very high intake of Panadol throughout your life ( Migraine, Menstrual cramps ) it is very likely that normal
general anesthetic will have no effects on you as your body is pumped full with panadol and your body is so used to pain killer that you  would need a much stronger pain killer, Morphine????

The thought is scary enough to turn me to Chinese Herbal Medicine or other healthier alternative.

Value your health, value your life, THINK b4 you easily pop that familiar pill into your mouth again.

Birthdays: (Look below for your characteristics)

January 01 - 09 ~ Dog
January 10 - 24 ~ Mouse
January 25 - 31 ~ Lion

February 01 - 05 ~ Cat
February 06 - 14 ~ Dove
February 15 - 21 ~ Turtle
February 22 - 28 ~ Panther
March 01 - 12 ~ Monkey
March 13 - 15 ~ Lion
March 16 - 23 ~ Mouse
March 24 - 31 ~ Cat
April 01 - 03 ~ Dog
April 04 - 14 ~ Panther
April 15 - 26 ~ Mouse
April 27 - 30 ~ Turtle
May 01 - 13 ~ Monkey
May 14 - 21 ~ Dove
May 22 - 31 ~ Lion
June 01 - 03 ~ Mouse
June 04 - 14 ~ Turtle
June 15 - 20 ~ Dog
June 21 - 24 ~ Monkey
June 25 - 30 ~ Cat
July 01 - 09 ~ Mouse
July 10 - 15 ~ Dog
July 16 - 26 ~ Dove
July 27 - 31 ~ Cat
August 01 - 15 ~ Monkey
August 16 – 25 ~ Mouse
August 26 - 31 ~ Turtle
September 01 - 14 ~ Dove
September 15 - 27 ~ Cat
September 28 - 30 ~ Dog
October 01 - 15 ~ Monkey
October 16 - 27 ~ Turtle
October 28 - 31 ~ Panther
November 01 - 16 ~ Lion
November 17 - 30 ~ Cat
December 01 - 16 ~ Dog
December 17 - 25 ~ Monkey
December 26 - 31 ~ Dove

If you are a Dog: A very loyal and sweet person.Your loyalty can never be doubted. You are quite honest and sincere when it comes to your attitude towards working. You are a very simple person, indeed. Absolutely hassle free, humble and down-to-earth!! That explains the reason why your friends cling on to you! You have a good taste for clothes. If your wardrobe is not updated with what is trendy, you sure are depressed. Popular and easy-going. You have a little group of dignified friends,all of them being quality-personified.

If you are a Mouse: Always up to some sort of a mischief! The mischievous gleam in your eyes is what makes you so cute and attractive to everyone. You are an extremely fun-to-be-with kind of person. No wonder, people seek for your company and look forward to include you for all get-togethers. However, you are sensitive, which is a drawback. People need to select their words while talking to you. If someone tries to fiddle around and play with words while dealing with you, it is enough to invite your wrath. God bless the person then!

If you are a Lion: Quite contradictory to your name, you are a peace loving person. You best try to avoid a situation wherein you are required to fight. An outdoor person, you dislike sitting at one place for a long duration. You are a born leader, and have it in you how to tactfully derive work from people. You love being loved, and when you receive your share of limelight from someone, you are all theirs!!!! Well, well... hence some people could even take an advantage, flatter you to the maximum and get their work done. So be careful.....

If you are a Cat: An extremely lovable, adorable person, sometimes shy,with a passion for quick wit. At times, you prefer quietness. You love exploring various things and going into depth of each thing. Under normal circumstances you're cool, when given a reason to, you are like a volcano waiting to erupt. You're a fashion bird. People look forward to you as an icon associated with fashion. Basically, you mingle along freely but don't like talking much to strangers. People feel very easy in your company. You observe care in choosing your friends.

If you are a Turtle: You are near to perfect and nice at heart.The examples of your kindness are always circulated in groups of people.You, too, love peace. You wouldn't like to retaliate even to a person who is in the wrong. You are loved due to this. You do not wish to talk behind one's back. People love the way you always treat them. You can give, give and give love, and the best part is that you do not expect it back in return.You are generous enough.Seeing things in a practical light is what remains the best trait of you guys.

If you are a Dove: You symbolize a very happy-go-lucky approach in life.Whatever the surroundings may be, grim or cheerful, you remain unaffected.In fact, you spread cheer wherever you go. You are the leader of your group of friends and good at consoling people in their times of need. You dislike hypocrisy and tend to shirk away from hypocrites. They can never be in your good books, no matter what. You are very methodical and organized in your work. No amount of mess, hence, can ever encompass you. Beware, it is easy for you to fall in love....

If you are a Panther: You are mysterious. You are someone who can handle pressure with ease, and can handle any atmosphere without going berserk.You can be mean at times, and love to gossip with your selected group.Very prim and proper. You like all situations and things to be in the way you desire, which, sometimes is not possible. As a result, you may lose out in some relationships. But otherwise, you love to help people out from difficult and tight spots when they really need you.

If you are a Monkey: Very impatient and hyper!!! You want things to be done as quick as possible. At heart, you are quite simple and love if you are the center of attraction. That way, you people are unique. You would like to keep yourself safe from all the angles. Shall your name be dragged or featured in any sort of a controversy, you then go all panicky. Therefore, you take your precautions from the very beginning. When you foresee anything wrong, your sixth sense is what saves you from falling in traps. Quite a money minded bunch you people are!!

Santan atau mutiara

BismILLAHirrahmanirrahim..AlhamduLILLAHi wahdah, solatan 'ala RasuLILLAH


Apabila kamu berkawan dengan lelaki, Ingatlah ada dua pilihan terbentang


Yang Pertama..


Kamu jadi seperti kelapa..mudah diperoleh
Diparut..Diperah..
Dan diambil santannya..
Lepas tu hampasnya dibuang...


Yang Kedua..


Kamu menjadi sebutir mutiara..
Berada di dasar lautan..
Tersimpan rapi..
Dilindungi kulit..
Bukan senang nak melihat..
Apa lagi mendapatkannya..hanya orang yang bertuah..
Beruasaha menyelami dasar lautan..
Dapat memperolehnya..
Harganya mahal sekali..
Dan ia akan tersimpan selamanya..


Jadi..Kamu pilihlah samada hendak menjadi kelapa ataupun mutiara..


Di sebalik santan..


menjadi penyedap makanan..diperah segala kenikmatan..
dengan mudah jatuh menjadi titisan..akh irnya habis kari dimakan..
pulut panggang sisa habis ditelan..dan santan hilang tak jadi ingatan..
yang terasa lazat hanya kari dan pulut panggang..
orang tak kenang jasa santan..


Mutiara..tertanam di dasar yang paling dalam..
sukar andai mengharap jadi perhatian kerana dilapisi kulit yang keras menghadang..
namun kiranya ditemui insan..akan menjadi permata hiasan..
terletak tinggi di cincin idaman..atau di leher nan jinjang..
atau di lengan menawan..
makin lama mutiara tertanam..makin tinggi nilaian..


OLEH ITU..TENTUKAN YANG MANA SATU PILIHAN..


Menjadi santan..mudah jadi perhatian..
tapi hanya sebentar jadi santapan..kemudian hilang segala nikmat dan pujian..


Menjadi mutiara..sukar ditemukan..namun bila dihias indah gadis perawan..hilang ia..tangisan mengiringi berzaman..


SUBHANALLAH WALHAMDULILLAH WA LA ILAHA ILLALLAHU WALLAHU AKBAR!!

Betapa agungnya Tuhan...

Kejadian berlaku di sebuah negara yang tidak dapat dipastikan namanya. Masyarakat dalam negara itu hidup dalam keadaan yang aman dan damai. Rata-rata penduduknya adalah yang menganut agama Islam.Suatu hari datang seorang cendekiawan kristian, yang ingin menguji keagungan dan kebenaran Tuhan yang disembah. Cendekiawan itu berjumpa dengan raja negara tersebut dan meminta kebenaran untuk berdebat dengan penduduk-penduduk di negara itu.Pertaruhan yang telah ditetapkan oleh cendekiawan itu adalah, jika dia dikalahkan, dia beserta seluruh ahli keluarganya akan memeluk Islam. Sebaliknya jika dia menang, raja hendaklah memberi dia kekayaan dan kebenaran menyebarkan agamanya di situ. Dan syarat terpenting perbahasan ialah menggunakan bahasa isyarat.

Kemudian raja pun bertitah mengumumkan pertandingan tersebut kepada rakyat dan barangsiapa yang kalah, dia akan dikenakan hukuman yang berat. Setelah hampir waktunya, muncullah seorang pengembala kambing Islam yang ingin membela agamanya. Dengan berat hati,raja membenarkan kerana tiada siapa lagi yang berani menyahut cabaran itu.Pada hari pertandingan, rakyat berkumpul di padang yang luas dan gembala kambing didudukkan bertentangan dengan cendekiawan kristian.

Bermulalah soalan, cendekiawan menunjukkan satu jari kepada hadirin. Gembala kambing pula menunjukkan dua jarinya pada hadirin. Dan jawapannya betul.

Cendekiawan pula menunjukkan dua jari pula dan gembala kambing menunjukkan lima jari, jawapannya juga betul. Kemudian, cendekiawan menunjukkan lima jari, gembala kambing menunjukkan enam jari. Betul juga!

Raja mula berfikir, hebat juga gembala kambing ini.Cendekiawan yang tidak berpuas hati, membuat bulatan pada hadirin dengan tangannya, kemudian gembala kambing menunjukkan penumbuk tangannya. Betul lagi... Lalu cendekiawan tersenyum puas hati.

Cendekiawan mengeluarkan pedang dan halakan ke langit. Gembala kambing pula mengeluarkan pisau kontotnya, lalu dijunamkan ke bumi. Betul! Lalu cendekiawan menepuk tangan.

Cendekiawan kemudiannya menunjukkan seekor ayam ditangan dan gembala kambing menunjukkan telur ayam ditangan. Betul...

Maka tamatlah sesi perdebatan. Raja amat berpuas hati dengan kepandaian gembala kambing. Cendekiawan itu mengadap raja, untuk menunaikan janjinya. Raja bertanyakan soalan dan jawapan perdebatan antara cendekiawan dan gembala kambing.

Cendekiawan pun mula bercerita..."Sungguh hamba akui kebesaran Tuhan, sehingga rakyat tunku dapat menjawab dengan baik sekali. Sebenarnya soalan hamba, tunjuk satu jari bermakna adakah kalimah syahadah cuma yang pertama sahaja? (Asyhaduallah ilaha illallah...) Jawapan yang diberikan gembala kambing, dua jari. Jawapannya betul kerana sambungannya, (wa asyhaduan namuhammadarrasullullah)."

"Hamba tunjukkan dua jari, bermakna adakah rukun islam ada dua? Gembala kambing memberi jawapan, lima Betullah...

Bila hamba tunjukkan lima jari, maksudnya adakah islam setakat itu sahaja? Jawapan yang diberikan enam jari, sebab rukun iman ada enam."

"Bulatan pula bermakna siapa yang jadikan bumi? Gembala kambing menjawab penumbuk, betullah sebab Allah yang Maha Berkuasa. Bila hamba mengeluarkan pedang dan menunjuk ke langit, gembala kambing mengeluarkan pisau kontotnya dan menjunamkan ke bumi. Betullah... kerana Allah yang jadikan langit dan bumi."

"Ayam tu sebenarnya soalan bonus... apakah asal usul kejadian ayam itu?jawapannya telur... betullah.. Sesungguhnya hamba amat berbesar hati dan akan mendalami islam sepenuhnya, serta menyebarkannya.

" Raja tersenyum gembira mendengar soalan dan jawapan tersebut.Kemudiannya gembala kambing dipanggil untuk mengadap Raja, maka diberikan ganjaran yang telah dijanjikan. Dan bertanyalah Raja akan rahsia gembala kambing tersebut, adakah soalan itu dah bocor? Gembala kambing pun bercerita..."Hamba sungguh tak puas hati betul dengan orang Kristian yang sombong itu.

Dia tunjuk satu jari, maknanya dia nak kambing hamba satu. Jadi hamba menjawab, dua pun hamba boleh bagi.

Dia tunjuk dua maknanya dia nak lagi dua pulak! Nak empat la maksudnya. Dan hamba jawab lima pun boleh.

Kemudian dia tunjuk lima, maknanya takkan lima jea...?

Oklah hamba boleh bagi enam pada dia." " Lepas tu dia tunjuk bulatan, maknanya dia nak semua kambing hamba. Hamba pun tunjuklah penumbuk.

Pas tu dia keluarkan pedang, wah wah... dia ingat orang kaya je ada pedang. Hamba pun tunjuk pisau kontot hamba.Sekurang-kurangnya hamba ada juga.

Kemudian dia tunjuk ayam pulak! Amboi... mentang-mentanglah dia kaya, selalu makan ayam... Hamba pun mampu... walaupun hanya telur ayam.

Tapi patik tetap bersyukur, kerana dia dah sedar dan nak peluk islam, sekurang-kurangnya dia takkan sombong dan bongkak lagi... " Tergelak besar Raja mendengar penjelasan gembala kambing tersebut. Sungguh besar keagungan Tuhan... walau dengan cara apa sekalipun islam dicabar dan dihina, Islam akan tetap terbela.Wallaualam...

"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"(Sabda Rasulullah SAW)"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar." (Surah Al-Ahzab:71)

from: hamba Allah...

Saturday, July 17, 2004

Husband Shopping Center ;p

HUSBAND SHOPPING CENTER!!

Recently a "Husband Shopping Center" opened in Dallas, where women could go to choose a husband from among many men. It was laid out in five floors, with the men increasing in positive attributes as you ascended.

The only rule was, once you opened the door to any floor, you HAD to choose a man from that floor; If you went up a floor, you couldn't go back down except to leave the place, never to return.
A couple of girlfriends went to the shopping center to find some husbands...

First floor
The door had a sign saying, "These men have jobs and love kids." The women read the sign and said, "Well, that's better than not having a job, or not loving kids, but I wonder what's further up?" So up they went.

Second floor
The sign read, "These men have high paying jobs, love kids, and are extremely good looking." Hmmm, said the ladies. But, I wonder what's further up?

Third floor
This sign read, "These men have high paying jobs, are extremely good looking, love kids and help with the housework." Wow! Said the women. Very tempting, BUT, there's more further up! And up they went.

Fourth floor
This door had a sign saying "These men have high paying jobs, love kids, are extremely good looking, help with the housework, and have a strong romantic streak." Oh, mercy me. But just think! What must be awaiting us further on! So up to the fifth floor they went.

Fifth floor
The sign on that door said, "This floor is empty and exists only to prove that women are impossible to please.

"Goodbye."

by: murtaza...

Tuesday, July 06, 2004

Baby, it's all good! - A modern hijab poem

What do you see when you look at me
Do you see someone limited, or someone free
All some people can do is just look and stare
Simply because they can't see my hair
Others think I am controlled and uneducated
They think that I am limited and un-liberated
They are so thankful that they are not me
Because they would like to remain 'free'
Well free isn't exactly the word I would've used
Describing women who are cheated on and abused
They think that I do not have opinions or voice
They think that being hooded isn't my choice
They think that the hood makes me look caged
That my husband or dad are totally outraged
All they can do is look at me in fear
And in my eye there is a tear
Not because I have been stared at or made fun of
But because people are ignoring the One up above
On the day of judgment they will be the fools
Because they were too ashamed to play by their own rules
Maybe the guys won't think I am a cutie
But at least I am filled with more inner beauty
See I have declined from being a guy's toy
Because I won't let myself be controlled by a boy
Real men are able to appreciate my mind
And aren't busy looking at my behind
Hooded girls are the ones really helping the Muslim cause
The role that we play definitely deserves applause
I will be recognized because I am smart and bright
And because some people are inspired by my sight
The smart ones are attracted by my tranquility
In the back of their mind they wish they were me
We have the strength to do what we think is right
Even if it means putting up a life long fight
You see we are not controlled by a mini skirt and tight shirt
We are given only respect, and never treated like dirt
So you see, we are the ones that are free and liberated
We are not the ones that are sexually terrorized and violated
We are the ones that are free and pure
We're free of STD's that have no cure
So when people ask you how you feel about the hood
Just sum it up by saying, 'Baby its all good'!
NOW PASS THIS ON TO ALL UR MUSLIM FRIENDS WHO WEAR AND DONT WEAR A SCARF and pass to ur non muslim friends who wear hijab (nons) and those who don't but

me: Alhamdulillah for the veil, it is a hikmah....

Monday, July 05, 2004

One of the most touching and purest love story I've read in a while..


From the very beginning, girl's family objected strongly on her dating this guy, saying that it has got to do with family background, & that the girl will have to suffer for the rest of her life if she were to be with him.

Due to family's pressure, the couple quarreled very often. Though the girl loved the guy deeply, she always asked him: "How deep is your love for me?" As the guy is not good with his words, this often caused the girl to be very upset. With that & the family's pressure, the gal often vents her anger on him. As for him.. he only endured it in silence.
After a couple of years, the guy finally graduated & decided to further his studies overseas. Before leaving, he proposed to the gal: "I'm not very good with words. But all I know is that I love you. If you allow me, I will take care of you for the rest of my life. As for your family, I'll try my best to talk them round. Will you marry me?" The girl agreed, & with the guy's determination, the family finally gave in & agreed to let them get married. So before he left, they got engaged.
The gal went out to the working society, whereas the guy was overseas, continuing his studies. They sent their love through emails & phone calls. Though it was hard, but both never thought of giving up. One day, while the gal was on her way to work, she was knocked down by a car that lost control. When she woke up, she saw her parents beside her bed. She realized that she was badly injured. Seeing her mum cry, she wanted to comfort her. But she realized that all that could come out of her mouth was just a sigh. She had lost her voice....

The doctor says that the impact on her brain has caused her to lose her voice. Listening to her parents' comfort, but with nothing coming out from her, she broke down. During the stay in hospital, besides silent cry. it's still just silent cry that accompanied her. Upon reaching home, everything seems to be the same. Except for the ringing tone of the phone which pierced into her heart every time it rang. She does not wish to let the guy know & not wanting to be a burden to him, she wrote a letter to him saying that she does not wish to wait any longer. With that, she sent the ring back to him. In return, the guy sent millions & millions of reply and countless phone calls. all the gal could do besides crying is still crying.... !
The parents decided to move away, hoping that she could eventually forget everything & be happy. With a new environment, the gal learnt sign language & started a new life. Telling herself everyday that she must forget the guy. One day, her friend came & told her that he's back. She asked her friend not to let him know what happened to her. Since then, there wasn't anymore news of him.
A year has passed & her friend came with an envelope, containing an invitation card for the guy's wedding. The gal was shattered. When she opened the letter, she saw her name on it instead. When she was about to ask her friend what was going on, she saw the guy standing in front of her.... He used sign language to tell her,
"I've spent a year to learn sign language. Just to let you know that I've not forgotten our promise. Let me have the! chance to be your voice. I Love You."
With that, he slipped the ring back into her finger. The gal finally smiled......

Treat every relationship as if it's the last one, then you'll know how to Give.
from: noble...
me: cinta yang dalam kayangan saja...mungkinkahkan ada didunia ini...wallahualam...

Dialogue with Teacher.

TEACHER: How old were you on your last birthday?
STUDENT: Seven.
TEACHER: How old will you be on your next birthday?
STUDENT: Nine.
TEACHER: That's impossible.
STUDENT: No, it isn't, Teacher. I'm eight today.
--------------------------------------------
SUBSTITUTE TEACHER: Are you chewing gum?
BILLY : No, I'm Billy Anderson.
----------------------------------------------------
TEACHER: Didn't you promise to behave?
STUDENT: Yes, Sir.
TEACHER: And didn't I promise to punish you if you didn't?
STUDENT: Yes, Sir, but since I broke my promise, I don't expect you to keep
yours.
---------------------------------------------------
TEACHER: Tommy, why do you always get so dirty?
TOMMY : Well, I'm a lot closer to the ground then you are.
---------------------------------------------------
HAROLD : Teacher, would you punish me for something I didn't do?
TEACHER : Of course not.
HAROLD : Good, because I didn't do my homework.
----------------------------------------------------
TEACHER: I hope I didn't see you looking at Don's paper.
JOHN : I hope you didn't either.
----------------------------------------------------
GARY : I don't think I deserve a zero on this test.
TEACHER: I agree, but it's the lowest mark I can give you.
----------------------------------------------------
MOTHER : Why did you get such a low mark on that test?
JUNIOR : Because of absence.
MOTHER : You mean you were absent on the day of the test?
JUNIOR : No, but the kid who sits next to me was.
---------------------------------------------------

from: Noble

Friday, July 02, 2004

10 most stupid questions?

People usually ask at obvious situations and some equally stupid answers: =======================================================
1. At the movies: When you meet acquaintances/friends...


Stupid Question: Hey, what are you doing here?
Answer: Don't u know, I sell tickets in black over here.
=======================================================
2. In the bus: A heavy lady wearing pointed high-heeled shoes steps on your feet...


Stupid Question: Sorry, did that hurt?
Answer: No, not at all, I'm on local anesthesia. Why don't you try again?
=======================================================


3. At a funeral: One of the teary eyed people ask...


Stupid Question: Why, why him, of all people.
Answer: Why? Would it rather have been you?
=======================================================


4. At a restaurant: When you ask the waiter


Stupid Question: Is the "Paneer Butter Masala" dish good?
Answer: No, it’s terrible and made of adulterated cement. We occasionally also spit on it. =======================================================


5. At a family get-together: When some distant aunt meets you after years.


Stupid Question: Munna, Chickoo, you've become so big.
Answer: Well you haven't particularly shrunk yourself.
=======================================================


6. When a friend announces her wedding, and you ask...


Stupid Question: Is the guy you're marrying well?
Answer: No, he's a miserable wife beating, insensitive lout...it's just the money.
=======================================================


7. When you get woken up at midnight by a phone call...


Stupid Question: Sorry. Were you sleeping?
Answer: No. I was doing research on whether the Zulu tribes in Africa marry or not. And you thought I was sleeping.... You dumb witted moron.
=======================================================


8. When you see a friend/colleague with evidently shorter hair...


Stupid Question: Hey have you had a haircut?
Answer: No, its autumn and I'm shedding.


=======================================================


9.At the dentist when he's sticking pointed objects in your mouth...


Stupid Question: Tell me if it hurts?
Answer: No it won’t. It will just bleed. =======================================================


10. You are smoking a cigarette and a cute woman asks...


Stupid Question: Oh, so you smoke.
Answer: Gosh, it's a miracle ...it was a piece of chalk and now it's in flames!
=======================================================


by : human...

Thursday, July 01, 2004

Kecantikan lelaki dan wanita

Kecantikan Lelaki


Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani.


Lelaki yang cantik, adalah :-


1)Lelaki yang mampu mengalirkan air mata untuk ingatan
2)Lelaki yang sedia menerima segala teguran
3)Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun
4)Lelaki yang tenang dan lapang dada
5)Lelaki yang baik sangka
6)Lelaki yang tak pernah putus asa


Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan yang ada pada Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki.


Kegagahan Wanita


Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada kekuatan perasaan.


Perempuan yang gagah, adalah :-


1)Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan
2)Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan
3)Perempuan yang tabah menangung kerinduan setelah ditinggalkan
4)Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan


Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.


Sabda Rasulullah SAW:- "Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"
SurahAl-Ahzab: Ayat 71"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar."

Wallahualam.Kasih..
"Tunjangkan resahmu ke dada solat,Himpunkan keperitanmu di genggaman doa,Tutupkan kekecewaanmu dengan taqwa,Nilaikan kesucian hatimu dengan sulaman cinta padaMaha Pencipta"Sayang.."

Jika engkau perlukan nikmat dunia, cukuplah Islam sebagai nikmat untukmu, Jika engkau ingin menjadi asyik, cukuplah ketaatan itu sebagai keasyikanmu, dan jika engkau mahukan pengajaran,cukuplah maut sebagai pengajaranmu..."

by: insan(hamba Allah)

me: mampukah aku menjadi wanita yang gagah dan bertemu dengan lelaki cantik...wallahualam...

My Babbling

Advice (27) Akhlak (40) Al-Quran (24) Allah (19) Awal Muharam (9) Belief (14) Books (41) Brain Food (16) Characteristics (29) Critical Thinking (26) Dakwah (88) Death (20) Dialogues (19) Doa (17) Dua' (14) Education (53) Family (34) Father (11) Friendship (30) Hadith (20) Health (56) Jokes (87) Knowledge (76) Life (90) Love (77) Lyrics (127) Man (33) Marriage (67) Motherhood (11) Motivation (76) My Reading (42) My Stories (222) Parents (13) Personality (19) Poem (45) Prayer (15) Prophet Muhammad s.a.w (15) Qoutes (79) Ramadhan (14) Real Life Story (15) Relationship (23) Religion (46) Sarcasm (18) Sarcastic (14) Short Story (76) Song (27) Tarbiyah (119) Tazkirah (108) Think out of the box (22) Where To Eat (7) Where to Go (3) Woman (56) Words (34) Work (14)